tirsdag den 27. september 2011

A-Z

Jeg må vist hellere hoppe på A-Z legen, ellers får jeg vist ikke skrevet noget i denne uge :)

A. Age: 36 i 22 dage endnu :)

B. Bed size: 180x200 cm, stor nok til os alle 4 :)

C. Chore that you hate: gøre rent :)

D. Dogs: Har ingen hund, så vi nyder det når vi er hos mine forældre og deres skønne Max og min søster og svogers lille Romeo.

E. Essential start to your day: at spise min morgenmad sammen med børnene og Claus

F. Favorite color: Turkis og lilla

G. Gold or Silver: Helt sikkert sølv.

H. Height: 180 cm

I. Instruments you play(ed):  Kan ikke spille på noget instrument, men drømmer om at lære at spille på guitar.

J. Job title: Lærer

K. Kids: Kaya fra oktober 06 og Storm fra oktober 09.

L. Live: Vanløse

M. Mother’s name: Kirsten

N. Nicknames: ingenting

O. Overnight hospital stays: Da jeg fik lagt dumbo ørene ind til siden i mine teenage år, og efter børnenes fødsler :)

P. Pet peeves: uretfærdighed, som fx den amme debat der kører i medierne nu.

Q. Quote from a movie: 42

R. Right or left handed: Højrehåndet.

S. Siblings : To skønne lillesøstre på henholdsvis 29 og 33 år

T. Time you wake up: Kl 6 men engang i mellem synes Storm det er morgen kl. 5.

U. Underwear: dejligt bomuldsundertøj ;)

V. Vegetable you hate: rosenkål

W. What makes you run late: min ustrukturerethed, der er altid noget der er væk og skal findes (i størstedelen af tiden er det mine nøgler)

X. X-Rays you’ve had: ingen

Y. Yummy food that you make: grøntsagssuppe

Z. Zoo animal: elefanten

søndag den 18. september 2011

Krea på en søndag

I dag har jeg fået klippet et par bukser til Storm i hvad der skulle ha været et par turkise velour bukser, men ak stoffet er fra dengang jeg lavede bukser til ham i str. 56 og det er trods alt et par dage siden ;)
Så jeg fandt ud af at der kun var til et bukseben, havde heldigvis en rest grå velour og nu får han et par bukser der er gå på forbuksen og turkis på bagbuksen :)

Da jeg ville sy løbegang i taljen knækkede min nål og jeg kan simpelthen ikke huske hvor jeg har lagt mine nåle....
Jeg leder videre i morgen.


Jeg har fulgt lidt med inde hos Anette Lyskjær og lige her viser hun en metal plade med huller, sådan en har jeg været på jagt efter længe, men har ikke kunnet finde den nogen steder. Det talte jeg så med min mands fætter om, han er smed, og sørme om C havde en gave med hjem til mig idag.
Bare se hvad han havde med hjem:

Nu kan jeg lege lidt med skabeloner på mine malerier, collager og dets lige.

Endnu et par bloggere som jeg følger trofast med ved er Rikke Røjkjær og DoodleDiem og det er her jeg henter rigtig megen inspiration.

Udvikling og tiden

Jeg sidder og ser lidt fjernsyn nu inden min mand og Storm kommer hjem fra Jylland. Jeg faldt over "danskernes akademi" omkring Google og hvordan det fungerer.
Manden taler om starten på www og starten af halvfemserne hvor siderne på www bliver katagoriseres manuelt af yahoo.
Jeg var i lære som teknisk assistent i 94-96 hos et ingeniørfirma i Aalborg og her startede jeg ud med en computer med 8MB RAM!!!!  og da jeg sluttede i 96 havde jeg en på 64MB RAM (min computer lige nu har til sammenligning 4GB RAM :)
Vi arbejdede i WordPerfect, hvor vi skulle huske på koder når vi f.eks. ville have fed skrift eller kursiv eller når vi skulle flette breve og adresser sammen.
Jeg kan huske at en af mine kollegaer, havde adgang til nettet, og det var for at se om det var noget vi kunne bruge til noget..... det er lidt vildt at tænke på at det jo ikke er mere end 15 år siden.

Jeg har ikke været en nørd med computer, de første computere kom til min folkeskole i slutningen af min skoletid (91) og jeg er nok en af de sidste årgange der har haft maskinskrivning (på skrivemaskine) som fag.
Jeg var i USA i 92/93 som udvekslingsstudent og her ville min amerikanske mor og min skolevejleder have mig til at tage computer science. Jeg fattede ikke hvorfor de var så opsatte på det, og ville slet ikke have det. Men det endte nu alligevel med at jeg tog faget. Vi havde, til at begynde med, computere med sort skærm og med grøn skrift (kan slet ikke huske hvad vi lavede i faget). Da jeg havde haft det i et par måneder fik vi så  små Mac computere.

I dag bruger jeg computeren rigtig meget, jeg blogger, har haft hjemmeside, redigerer billeder, forbereder mig til abejde, deltager på forskellige forums og sikker meget mere. Jeg synes det er vildt at tænke på hvor meget maskinen fylder nu i forhold til bare 20 år tilbage.

Hvor længe har I været i gang ved maskinerne?

lørdag den 17. september 2011

dejlig træt

efter en helt fantatisk aften i går med pigerne fra krea, min kollega og min dejligste veninde.
Jeg lavede sushi efter en god vejledning ved Ulla og jeg fik lavet sushi med tun, laks og krabbe. Tøserne så ud til at nyde det, kunne vist godt ha spist lidt mere, men jeg havde også lavet kyllingespyd, og en lækker salat med bulgur og røde kidneybønner (fik en masse hjælp af pigerne da de kom, for tiden var løbet fra mig og jeg havde nok slået et større brød op end jeg helt kunne leve op til).

De havde gaver med til mig og sikke skønne ting, kreapigerne havde været i Husflid på Østerbro og havde købt et retro gardin i frotte med det fineste blomstermønster. Måske ikke noget jeg selv ville ha købt, men det er godt at blive skubbet til engang i mellem og jeg er begyndt at tænke på projekter det kan bruges til (måske et par  cowboybukser med lommer i stoffet, til Storm bassen og en lille badekåbe til Kaya).
Min veninde havde en bog med ideer til gaver, og så fik jeg chokolade og krydderifrø fra min kollega.


Idag stod jeg sent op (kl.9) og så har jeg bare tullet rundt og ryddet lidt op og slappet af, jeg har hørt Mads og monopolet helt uden afbrydelser af ungerne. Jeg har lavet sushi til mig selv og nydt den her til aften.

torsdag den 15. september 2011

Hverdagseftermiddage

Kan være hårde at komme igennem når begge børn er hentet, maden skal laves og man vil jo også gerne være sammen med det skønne afkom.
Det er ikke altid at de kommer overens, faktisk tror jeg det er hårdt fra Kaya lige i øjeblikket, for lillebror er 2 år med alt hvad det indebære. Han kan være så fræk det ene øjeblik og så kærlig det næste, men altid bliver der afprøvet grænser og tit er det Kaya det går ud over.

Men så er der også bare de eftermiddage hvor der skønne søskende øjeblikke, og de redder det hele fra at være sur mås :)

onsdag den 14. september 2011

Sushi kok

Eller jeg vil i hvert fald forsøge mig udi sushifremstilling til på fredag hvor jeg får besøg af 12 skønne tøser der gerne vil holde fest med med. Jeg sender mand og børn til Jylland og så skal jeg holde skansen en hel weekend :)

Billedet er fra mit første forsøg med sushi, jeg brugte røget laks, denne gang har jeg købt krabbekød, laks og tun bøffer, håber det bliver godt.
Hvis der nu sidder nogen og har styr på hvad der kunne være godt at mikse sammen i rullerne, så må I hjertens gerne kommentere :)

tirsdag den 13. september 2011

Familietid

I weekenden var vi på Hadsund kanten sammen med C's familie, alle 18 var vi samlet i sommerhus hos Lene og Torben.
Det var en skøn weekend med masser af mad, leg og snak.
Næste weekend tager C afsted med ungerne igen, og jeg bliver hjemme og holder fest for tøserne. Tror Storm kommer i legetøjshimlen, for det er fætrene Tobias og Noah der skal besøges og de to drenge har så mange traktorer, gravkøer og andre maskiner, så jeg er ikke sikker på at S for tid til at spise eller sove hele lørdagen:)

Her er lidt billeder fra weekenden:)
Gravvvvv, gravvvv det er det eneste vi nærmest hører fra Storm i øjeblikket. Jeg ved godt hvad han skal have i fødselsdagsgave ;)

De sidste billeder i denne omgang:)Jeg var en smule kreativ i weekenden og har nu hæklet det andet øre plus hovedet og snablen på denne elefant, øre nummer to er en smule større end det første øre men det er vel bare en charme ?......
Jeg fik lært, eller i hvert fald tror jeg, jeg har styr på det nu, at hækle en magisk ring. Nu må vi se om jeg kan huske det når jeg går i gang med kroppen.

mandag den 12. september 2011

Tilbage igen

med et nu fundet kabel til kameraet og fra en lille tur i sommerhus med mandens familie :)

Jeg har lige lavet nogle små collager af de skønneste to børn.


tirsdag den 6. september 2011

Argghhhhh!!!!!!!

hvor er kamera-overførsels-kablet nu henne????? Den sætning er ikkeblevet sagt herhjemme for første eller eneste gang.......

I skolen er det denne sætning mine elever hører tit "Hvem har taget mine nøgler?" mens jeg nærmest kravler rundt i min kæmpe taske :)


lørdag den 3. september 2011

Overlevede DHL

Jeg var til min første DHL-stafet igår og jeg overlevede turen på 5 km. Jeg gik dog turen og løb ikke, og klarede den på 48 min :)

Min mand løb også med hans arbejde, så vi skiftes til at have ungerne, det var nemlig ikke lige den bedste planlægning fra vores side.
C er ikke normalt en løber og han har ingen ordentlige løbesko men havde alligevel meldt sig.....og så klarede han at løbe de 5 km på 26 min!!!!

Næste år overvejer jeg at løbe den...men nu må vi se :)

Her er lidt stemningsbilleder fra slutningen af aftenen.
Kaya kom i barnevognen hjem og Storm kom i Mei tai'en, de sov ret hurtigt begge to :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...